Mero amb salsa de vermut i safrà amb ametlles
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
- 6 Filets o talls de mero frescos d’uns 150 g cadascun
- 1 Ceba
- 2 Fulles de llorer
- Oli d’oliva
- Sal
- Dues dotzenes d’ametlles pelades
Per a la salsa de vermut i safrà:
- 2 Escalunyes
- 1/4 de litre de nata
- Copa de vermut
- 1Copa de vi blanc sec
- Uns brins de safrà
- Sal
- Oli d’oliva
Elaboració
De la salsa de vermut i safrà:
Piquem les escalunyes i les posem a daurar en una cassola amb una mica d'oli. Hi afegim el vi, el vermut, la nata i els brins de safrà. Hi posem una mica de sal i deixem que bulli a foc molt suau uns 10 min. Mentre, fem la salsa iniciem el procés de fer el mero.
Del mero amb les ametlles i salsa:
Netegem bé els filets de mero i els salem.Tallem la ceba en juliana i en una safata de forn fem un llit amb la ceba. Reposem els filets del mero sobre el llit de ceba. Col•loquem les fulles de llorer sobre i hi tirem un raig d'oli d'oliva. Preescalfem el forn i quan estigui llest, hi introduïm la safata, durant 30 minuts a 220 graus. Uns 5 minuts abans, hi posem les ametlles i la salsa. Traiem la safata del forn i montem els quatre plats. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: