Sopa de galets farcits de carn picada
Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
Per al caldo:
- 1 Cuixa de gallina
- 1 Cuixa de pollastre
- 1 Carcassa de pollastre
- 1 Os de genoll de vedella
- 1 Os d’espinada
- Verdura pel caldo (1 Porro,1 Tros d’api, 2 Naps, 1 Xirivia, Mitja col petita,…)
- Aigua (uns 3 litres)
- Sal
Per als galets:
- Galets grossos (uns 60)
Pel farcit:
- 300 g de carn picada (vedella i porc)
- Una mica de julivert picat
- 1 Ou
- 1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
- Sal
Elaboració
Del caldo:
En una olla gran, hi posem la carn juntament amb dos 2 litres d’aigua. Quan bull, hi afegim la resta de l’aigua i anem desescumant de tant en tant. El foc moderat-baix. Deixem coure uns 45 minuts. Mentre, pelem les verdures i les afegim senceres al caldo juntament amb la sal. Ho deixem coure uns 30 minuts. Reservem el caldo.
Dels galets:
Barregem la carn picada, amb el julivert picat, la llesca de pa de motlle remullat en llet i el rovell d’ou. Aquesta barreja, la fiquem dins d’una mànega pastissera i anem farcint els galets pressionant una mica amb el dit polze, cada galet.
Per acabar el plat:
Posem el caldo reservat a escalfar, i quan bulli, hi tirem els galets a dins. Deixem coure, els minuts que indique el fabricant. Ja podem servir el plat ben calent.
Comparteix aquesta recepta: