Crema de vainilla amb maduixes i ruibarbre
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a 4 gots o copes de vidre:
- 350 grams de ruibarbre
- 4 cullerades de sucre
- ½ llimona orgànica, la ratlladura i 1 cullerada de suc.
Per a la crema de vainilla:
- 1 ou
- 1 cullerada de Maizena
- 3 dl de llet
- 1 beina de vainilla
- 250 grams de maduixes
- 8 melindros a trossos.
Elaboració
Prepara el ruibarbre i talla en trossos petits.
Bull juntament amb el sucre, la ratlladura de llimona i el sucre en un cassó, agita suaument.
Cuina a foc lent de 2 a 3 minuts o fins a obtenir una compota i deixa refredar.
Crema de vainilla:
Per a la crema, agita vigorosament amb un batedor de mà, en un cassó petit, l'ou i el sucre.
Agrega la Maizena barrejada amb la llet freda.
Talla la beina de vainilla longitudinalment, raspa la medul·la i afegeix a la barreja.
Remena constantment, i porta a ebullició.
Una vegada que la crema espessí una mica, passa-la a través d'un tamís a un recipient i cobreix immediatament amb un full transparent de cuina a fi que no es formi una pell pel damunt.
Deixa refredar.
Col·loca en quatre copes de postres, de forma alterna, una capa de compota de ruibarbre, una de galetes aixafades a trossos, una de maduixes tallades a daus i al damunt una última capa de crema de vainilla.
Adorna amb uns trossos de maduixa i reserva al voltant de 2 hores a la nevera.
Comparteix aquesta recepta: