Ànec amb naps
Ingredients
- Un ànec de 1.500 kgs.
- Una ceba mitjana ratllada
- Dues pastanagues ratllades
- 12 cebetes petites
- 800 grs. de naps de pell negre
- 4 cullerades de puré de tomàquet
- Un feixet d'herbes (llorer, farigola,orenga,un gra d'all gros,un trosset de canyella branca,un trosset de pell de taronja seca i unes tiges de julivert)
- 1/4 l.de vi ranci sec
- Una copeta d'ánís sec
- 80 grs. de llard
- Oli d'oliva
- 1 cullerada de farina
- 12 ametlles i avellanes torrades
- Uns fils de safrà
- Brou o aigua calenta
- Pebre molt
- Sal,
Elaboració
Amb l'ànec ben net salpebreu-lo generosament per dins i per fora, posar-lo a una cassola gran de fang, amb el llard i l'oli quan esta calent, posem-hi l'ànec i enrossir-lo per tots costats, en aquest moment s'hi afegeix les cebetes, la ceba, les pastanagues ratllades i el manadet d'herbes.
S'escorre el greix que sobra i es reserva, afegim el vi ranci, l'anís i el puré de tomàquet,deixeu reduir a la meitat,posar-hi la farina remenar i mollar-ho amb el brou calent en tal quantitat que cobreixi la meitat de l'ànec, tapem la cassola i ho deixem coure a foc suau.
Mentrestant pelarem els naps, si son grossos els farem a trossos,els bullirem uns minuts, els fregirem amb el greix que teníem reservat, fins a enrossir-los
.Uns minuts abans d'acabar la cocció hi afegirem les cebetes, els naps i la picada ben fina, de ametlles i els fils de safrà.
Comparteix aquesta recepta: