Bacallà confitat amb espinacs i salsa de tomàquet
Ingredients
- 8 Talls de bacallà
- 400 g d’espinacs
- 6 Tomàquets madurs
- 3 Dents d’all
- Un grapat de panses de Corint
- Un grapat de pinyons
- Oli d’oliva
- Sal
- Sucre
Elaboració
Dessalem el bacallà tenint-lo en remull a la nevera durant tres dies, cada dotze hores canviem l'aigua.
Netegem i esbandim bé els espinacs.
Els escaldem durant un parell de minuts en aigua bullint a la que hi haurem posat un mica de sal.
Els remullem amb aigua freda i els reservem.
Pelem els tomàquets, els traiem les llavors i els trinxem finament.
A foc suau anem fent la salsa de tomàquet amb una mica d'oli, sal i sucre.
Posem les panses en remull durant una hora. Saltem ràpidament els pinyons en una paella sense gens d'oli, just fins que comencin a agafar color.
Confitem el bacallà en una cassola cobert amb oli d'oliva de gust suau i els alls llescats.
El tindrem a 80º durant 4-5 minuts, és important que no arribi a fregir.
Passat aquest temps el traiem del foc i deixem que es vagi temperant en el mateix oli.
Muntem el plat amb una base de salsa de tomàquet, un llit d'espinacs ben escorreguts, el bacallà i l'acabarem amb les panses i els pinyons.
Notes
No es considera el temps de dessalar el bacallà.
Comparteix aquesta recepta: