Pastís de verdures (Especialitat del cantó del Valais, Suïssa)
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 forma de 27 cm Ø.
Massa:
- 300 grams de farina
- 1 culleradeta de sal
- 150 grams de mantega, freda
- 2 cullerades d'aigua
- 1 ou.
Farcit:
- 1 ceba
- 175 grams de porros
- 2 pomes àcides
- 450 grams de patates bullides
- 300 g de formatge de muntanya Valais
- Sal, pebre
- Mantega per al motlle
- 1 ou.
Elaboració
Massa:
Barreja la farina i la sal.
Talla la mantega a daus.
Frega la mantega i la farina entre les mans fredes.
Agrega l'aigua i l'ou.
Ràpidament pasta fins a obtenir una massa.
Forma una bola i embolica en paper de plàstic.
Reserva uns 30 minuts a la nevera.
Farcit:
Tallar la ceba i el porro en cèrcols fins.
Pela les pomes, talla a la meitat i elimina el nucli.
Talla les patates, les pomes i el formatge en rodanxes fines. Barrejar amb la ceba i el porro.
Assaona la massa amb sal i pebre.
Preescalfa el forn a 220 graus.
Greixa bé la forma amb la mantega.
Bat l'ou.
Reserva 1/3 part de la massa.
Estira la massa restant, lleugerament més gran que la forma greixada.
Col·loca a la forma.
Reparteix la massa de porros sobre la massa.
Estira la massa restant, col·loca sobre les verdures i pressiona bé les vores.
Pinzella la tapa del pastís amb l'ou batut.
Al mig de la tapa fes un forat.
Posa el pastís de verdures a la meitat inferior del forn i cou durant uns 35 minuts o fins que la superfície prengui un bonic color daurat.
Comparteix aquesta recepta: