Faves i pèsols a la catalana
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de faves i pèsols desgranats i naturals
- 1 Botifarra negra
- 4 Salsitxes
- 200 g de cansalada fresca
- 2 Cebes
- 1 Litre de brou vegetal
- 1 Gra d'all
- 1 Tomàquet madur petit
- 1 Gotet d'oli d'oliva
- 1/2 Got de vi ranci
- 1 Manat d'herbes (farigola, llorer i romaní)
- Menta
- Sal i pebre
Elaboració
Fregim la cansalada fresca tallada a dauets en una cassola amb una mica d'oli d'oliva.
Quan la cansalada està ben rossa, hi daurem la ceba picada.
Un cop tenim la ceba rossa, hi afegim el manat d'herbes, un gra d'all, i el tomàquet partit per la meitat.
Ho acabem de sofregir, i hi tirem el vi ranci.
Ho deixem reduir uns 5 minuts.
Repartim el sofregit en dues cassoles diferents.
En una hi posem els pèsols, i en l'altra, les faves. Ho salpebrem.
Tirem unes fulles de menta a la cassola de les faves.
Aboquem una mica de brou a totes dues cassoles.
Tapem les cassoles i ho deixem coure.
En el cas dels pèsols 5 minuts, i en el cas de les faves, 8 minuts.
Mentre, tallem la botifarra negra i les salsitxes a trossos.
Quan la cocció dels pèsols i les faves estigui a punt d'acabar, ho incorporem als guisats amb la cansalada.
Servim els plats amb mitja ració de pèsols i mitja de faves.
Comparteix aquesta recepta: