Calçots arrebossats amb la seva salsa
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Entre 24 i 32 Calçots
- 3 Ous
- Farina
- Sal
- Oli d’oliva
- Aigua
Per la salsa:
- 1 Cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
- 100 g d'Ametlles torrades i pelades.
- 30 g d'Avellanes torrades i pelades
- 4 o 5 Tomàquets madurs escalivats
- Una mica d’oli d'oliva
- 1 Llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
- 1 Polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermell
- Sal
Elaboració
De la salsa:
En un morter posem sal al gust. Després piquem els alls.
Hi afegim i piquem les ametlles i les avellanes.
Piquem els tomàquets madurs.
Hi afegim l'oli poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
Finalment, hi afegim la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebre vermell.
Dels calçots:
Si són prims es tallen les arrels, es retira la primera fulla i una mica la part verda.
Quan són més gruixuts s’han d’escaldar prèviament 3-4 minuts.
Fem una pasta amb la farina, una mica d'aigua, la sal i els ous.
Passem els calçots per la pasta i els fregim en oli calent i abundant. Els eixugem bé en paper absorvent perquè no quedin oliosos.
Els sevim amb salsa de calçots.
Comparteix aquesta recepta: