Galta de poltre ecològic confitada
Ingredients
- 1 Galta de poltre
- Sal
- Sal gruixuda
- Pebre
- Oli d'oliva
- 1 Pastanaga
- 1 Pot de salsa de pebrot verd confitat
- 1 Pot de melmelada de poma
Elaboració
Traiem la carn de la galta de l'os i li donem forma ovalada amb un motlle.
En fem dos trossos compactes. Hem de tenir en compte que, en el procés de cocció perdrà més o menys el 30% del seu volum per la pèrdua d’aigua.
Salpebrem els dos trossos de galta per les dues cares.
Introduïm en una bossa de buit apta per a cocció i la tanquem.
Procedim a fer una cocció d’unes 24-26 hores a 70º.
Una vegada acabada la cocció, retirem la bossa i netegem bé el tall, traient les capes més dures i el greix restant.
La carn ha de quedar ben neta.
En una paella ben calenta amb un raig d’oli d’oliva daurem la carn per les dues cares fins a donar-li un punt cruixent.
Ho amanim amb un punt de sal gruixuda.
Servim la galta de poltre de muntanya amb pastanaga una mica cuita tallada ben petita (chutney). També hi posem, salsa de pebrot verd confitat (emulsió del pebrot verd confitat amb una miqueta del seu propi oli) i una mica de melmelada de poma. La combinació de dolços afavoreix la percepció del gust de la carn.
Notes
En el temps no tinc en compte la cocció d’unes 24-26 hores a 70º.
Comparteix aquesta recepta: