Amanida d'espinacs amb enciams variats i ou ferrat
Ingredients
- 100 g d'espinacs comprats cuits i pes net
- 1 Ou de pagès
- 1 Bossa petita d'enciams variats
- 3 Tomàquets petits (xerry)
- Oli d'oliva
- Sal
- Torradetes
Elaboració
De l'amanida sense l'ou:
Rentem els enciams I els escorrem bé. Si cal, els tallem a trossos petits. Fem els mateix amb els tomàquets que els partim per la meitat.
En un plat, de base hi posem els espinacs (opcional escalfar-los una mica), i sobre els enciams sense l'ou, amb els tomàquets xerry partits per la meitat.
Ho amanim amb una mica de sal i oli.
De l'ou ferrat:
Fer un ou ferrat ben fet, no és tan simple com pensa molta gent.
En una paella amb oli, deixem coure l’ou, cal que l’oli estigui ben calent per aconseguir una ràpida desnaturalització de la clara de l’ou, millor utilitzar oli d’oliva és més ric en àcids grassos poc saturats i això fa que aguanti millor temperatures més altes sense fer-se malbé. La sal, la posem al final.
Passats entre 2 i 3 minuts el treim. És important, mentre fem l’ou amb una espàtula anar-hi tirant oli per sobre.
Això, és tot però hem de saber més:
1. Si l’oli no està prou calent, el resultat final semblarà més un ou dur o passat per aigua. L’altra virtut de l’oli ben calent és que la clara quedarà feta en poc temps, sense que el rovell comenci a agafar el color blanquinós.
2. No hem de consumir molta clara d’ou crua, perquè conté una proteïna anomenada avidina que segresta una vitamina (la biotina) i fa que no s'absorbeixi. Consumir molta clara d’ou crua pot causar un dèficit en aquesta vitamina.
3. El rovell, té molt colesterol, i això ja sona malament. El que passa és que si mengem molts àcids grassos saturats, augmenta el colesterol més que no pas si ingerim el propi colesterol. Per tant, cal menjar-ne amb moderació, com tot, però sense patir massa pel colesterol.
Per acabar el plat:
A l'amanida anterior, hi posem l’ou ferrat a sobre.
Ja es pot servir amb unes torradetes.
Comparteix aquesta recepta: