Pastís de peix
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de lluç sense pell ni espines (pot ser congelat)
- 100 g de gambes pelades i escorregudes
- 1 ceba grossa
- 2 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 got de llet
- 3 ous
- Nou moscada
- Anet
- Sal
- Pebre blanc
- Oli d'oliva
Utensilis
Motlle per a forn rectangular d'uns 20 cm
Elaboració
Engegueu el forn perquè es vagi escalfant, a uns 180º.
Desfeu el peix esquixant-lo, peleu i talleu la ceba ben petita i poseu les dues coses en una paella amb oli calent. Salpebreu. Sofregiu a foc mig. Quan estigui gairebé cuit (el peix es desfaci i la ceba transparent) poseu-hi les gambes i deixeu que es coguin.
Entretant bateu els ous, saleu-los i poseu-hi una mica de nou moscada ratllada. Afegiu-hi les llesques de pa fetes molletes i la llet, remeneu-ho bé que quedi tot ben incorporat i una sola massa.
Llavors aboqueu-hi el peix i torneu a remenar-ho tot bé.
Poseu-ho tot en un motlle allargat per al forn (tipus plum cake)i afegiu-hi anet per sobre, per decorar. Coeu-ho uns 20 minuts o fins que veieu que hagi quallat.
Es pot menjar tebi o fred. Podeu acompanyar-lo d'amanida i espàrrecs amb maionesa.
Notes
Es pot variar el peix. De vegades al lluç hi he barrejat una mica de rap.
Comparteix aquesta recepta: