Sofregit de bajoques, patata i pastanaga gratinat al forn
Ingredients
- 3 patates mitjanes
- 3 pastanagues
- 500 g de bajoques (poden ser congelades)
- Sal.
- Aigua
Pel sofregit:
- Oli d'oliva
- 1 Ceba mitjana
- 1 dent d'all
- 75 g de pernil a trossets (una capseta)
- 2 cullarades soperes de tomaca triturada
- 1 potet petit de tomaca solis
- 1 brik petit de crema de llet
- 1/2 pastilla de avecrem de pollastre
- Formatge ratllat
Elaboració
Posarem en una olla aigua,i quan estigui calenta hi tirarem les verdures que prèviament haurem netejat. Tirarem primer les bajoques, quan arrenquin el bull hi tirarem la pastanaga i quan torni a arrencar el bull les patates. Hi tirarem la sal. Ho deixarem coure 1/4 d'hora. La patata no ha de quedar desfeta sinó els talls sencers.
En una cassola hi posarem oli d'oliva. Quan estigui calent hi posarem la ceba tallada a daus i la deixarem coure a foc lent fins que agafi un color fosc (s'hi pot afegir una mica d'aigua per enganyar l'oli). Al sofregit no s'hi posa sal ja que el pernil ja en porta.
Quan estigui a punt d' estar cuita la ceba hi tirarem l' all a trossets petits i el deixarem que es cogui una mica. Hi posarem la tomaca (triturada i Solis) i li donarem unes voltes perquè es barregi. Hi afegirem 1/2 pastilla de avecrem, el pernil i la crema de llet i deixarem que s'acabi de coure.
Quan estigui tot cuit, en una safata d' anar al forn hi posarem les verdures que prèviament en una escorredora haurem escorregut (els talls de patata si son massa grossos es poden partir), el sofregit, i per sobre un bon ruixat de formatge ratllat i ho posarem al forn a gratinar. Quan comenci a agafar color es treu i s'apaga el forn.
Notes
Això és un primer plat.
És una altra manera de menjar verdura.
Comparteix aquesta recepta: