Ceviche de corball
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de corball fresc
- 10 Alls
- Un parell de cebes grans
- 15 Llimones
- Coriandre fresc
- Julivert fresc
- Mig litre de vi blanc
- Vinagre
- Pebre mòlt
- Sal
- Ají mòlt
Elaboració
Comencem deixant el corball net, sense pell ni espines.
Tallem la seva carn a trossos en forma de cubs o daus, que no siguin ni molt grans ni massa petits, sobre uns 2 cm.
De manera que quedi ben macerat quan ho banyem amb el suc de les llimones.
Assaonem els trossos de corball amb sal i pebre al gust, una mica d'ají mòlt.
Anem col·locant els trossos de peix en un recipient.
Exprimim les llimones necessaris per obtenir el suficient suc per deixar cobert tot el peix.
Hi afegim un raig de vinagre i ho remenem bé.
Deixem reposar la safata amb el peix, uns 30 o 40 minuts.
Un cop passat el temps indicat, per a la cocció del peix, aboquem en un bol gran, el vi blanc.
Tornem a esperar una hora com a mínim perquè prengui el gust.
Mentre, piquem tant les cebes com els alls, i ho fem el més fi que ens sigui possible, amb un ganivet ben esmolat i els reservem.
Rentem i piquem una mica de coriandre i / o julivert i ho reservem també.
Després d'aquest temps d'espera, servim el ceviche en els recipients individuals i per sobre afegim l'all i la ceba trossejats i una mica de julivert i / o coriandre picat.
Ho servim ben fred.
Notes
Sempre que anem a preparar peix cru o poc cuinat, com el ceviche, cal ser conscient que pot provocar anisakiasi, una parasitosi provocada per les larves de l'Anisakis, que estan localitzades en l'aparell digestiu de gran part dels peixos, i cada vegada més. Per evitar-ho, hem de congelar el peix abans de preparar-lo, almenys unes 24 hores a una temperatura de -20ºC, o bé unes 15 hores almenys a -35ºC.
En el temps total no tinc en compte que ha d'estar 1h, perquè agafi gust.
Comparteix aquesta recepta: