Xerris assecades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tomàquets "xerri" (amb preferència varietat "pera")
  • Sal
  • Fines herbes

Utensilis

Paper de forn

Elaboració

Renta els tomàquets i escorre'ls.
Agafeu una plata pel forn i poseu-hi al fons un paper de forn (si no en teniu es pot fer sense, però després és de mal rentar)
Partiu els tomàquets pel mig, el tall ha de passar just al mig de la cua. És a dir, no ha de quedar el punt de la cua en un costat.
Poseu-los a la plata amb la part del tall mirant amunt. Empolsineu-ho amb les fines herbes a gust (segons us agradi més o menys fort) i si voleu també un polsim de sal.
Enforneu-ho amb el forn a 160-180º durant uns 15 m. després abaixeu la temperatura a 120-130ª per que es vagin deshidratant a poc a poc. Aneu vigilant, sobretot, si n'hi ha de mides diverses, ja que es couen abans i es cremarien. Quan la textura us sembli adequada al vostre gust, aneu-les traient.
Poseu-les en un pot de vidre i quan estiguin fredes, tapeu-lo i poseu-lo a la nevera. El podeu guardar més de 10 dies, si estan força deshidratades. Si no, es poden florir abans.
Tindreu un complement exquisit per a les amanides, tan pel gust com per donar color.

Notes

Són compatibles amb la majoria d'amanides fredes. Amb les que millor combinen és amb formatges frescos o de cabra.


Recepta de cuina de Xerris assecades
Xerris assecades (aquesta no és precisament la varietat "pera")
per Assumpció Brujats Barnés

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1962 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: