Carquinyolis d'avellanes i figues
La revisió d’un clàssic ben català. Una mica laboriós però el resultat paga la pena.
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 140 gr de avellanes torrades
- 200 gr de figues "pajareros"
- 90 gr de mantega
- 170 gr de sucre
- 1 ou
- 220 gr de farina
- 2,5 gr de impulsor (tipus Royal)
- un pessic de sal
- 50 ml de amaretto
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 180º.
Pelar les avellanes el màxim possible i partir en trossos irregulars. Mentre tant hidratar les figues (cobrir les amb el amaretto i ficar en el microones a màxima potencia 1 min). Escórrer be, treure la cua i tallar-los en tires.
Amb ajut d’una batedora, en un bol, barrejar la mantega i el sucre a velocitat mitja fins que estigui suau (una mena de crema suau i blanquinosa). Afegir l’ou i continuar batent a velocitat baixa fins que estigui completament integrat en la massa. En un bol petit barrejar la farina amb el impulsor i la sal i tamisar. Afegir els ingredients secs a la barreja de mantega i barrejar fins que estiguin ben integrats. afegir les avellanes i les figues.
Transferir la massa a una superfície de treball i dividir-la en 4 parts. Formar una mena de barra amb cada una de les parts. Posar-las en una safata de forn coberta amb paper de forn i fornejar 30 minuts a la part mitja superior del forn, o fins que estiguin daurades. Retirar del forn i deixar-les refredar 15 minuts.
En la superfície de treball, utilitzant un ganivet de serra tallar les barres en diagonal. Posar els talls en la safata del forn i fornejar aproximadament 18 minuts fins que estiguin lleugerament torrats.
Deixar refredar completament sobre una reixeta.
Notes
Si canvieu les avellanes per nous i l'amaretto per ratafia, os asseguro que el resultat es igual de espectacular.
Etiquetes: Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2845 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.