Amanida de bacallà i taronja
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 300 gr de bacallà dessalat i escaixat
- 200 gr de mongetes cuites
- 1 taronja
- 2 cebes tendres
- 50 gr de salmó fumat
- 50 gr de olives negres tipus aragón o mortes
- Oli verge de oliva extra
- Vinagre de poma
- Para el aliño de iogurt i safrà
- Una cullerada de suc de llimona
- 125 gr de iogurt
- Oli d’oliva verge extra
- Brins de safrà
- Sal - pebre blanca
4 racions
Elaboració
Dessalar el bacallà i escaixar-lo grosserament Escórrer bé i posar en un bol.
Picar les ceba tendres a quadradets ben petits. Afegir al bacallà. Incorporar també el salmó fumat talladet petit i les olives. Barrejar tot molt bé amb l’ajuda d’una espàtula de silicona.
Afegir les mongetes i amanir amb una vinagreta feta amb 3 cullerades de oli d’oliva verge extra, 2 de vinagre de poma, sal i pebre al gust.
Amanir la preparació, tapar el bol amb film i deixar reposar un parell d’hores a la nevera.
A l’hora de servir, pelar la taronja a pell i tallar-la en trossets. Afegir a l’amanida i acabar amb un amaniment de iogurt al safrà.
Como fer l’amaniment de iogurt al safrà: en un bol petit esprémer mitja llimona, afegir-l’hi els brins de safrà, una cullerada d’oli, sal i pebre blanca al gust. Batre amb unes barnilles petites fins emulsionar.
30min
Etiquetes: Amanida Bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3970 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.