Suquet de carbasso amb sípia i gambes

Ingredients

  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • Julivert
  • 2 carbassons
  • 9 llagostins
  • 1 sípia

3 racions

Elaboració

Tallar el carbassó a daus grans i la ceba a la juliana, ben fineta.
Unta una cassola i posar-hi el carbassó i la ceba i un xic de sal. Anar remenant mentre la ceba rosseja una mica. Quan s'enganxi afegir-hi 1 tasseta petita d'aigua, tapar i deixar que bulli durant 15 m.
Mentre va fent, agafeu les gambes (també es pot fer amb llagostins) i retallar la carcassa amb unes tisores i separar-la deixant el cap i la punta de la cua.
Posar les carcasses en un pot i fer-les bullir amb un got d'aigua. Separar la meitat del brou i afegir-lo a la cassola, juntament amb la sípia a tires després de separar la salsa i posar-la en un morter.
Afegir al morter l'any i julivert i picar-ho amb la mà de morter. Afegir-hi el brou que queda, remeneu-ho i aboqueu-lo tot plegat a la cassola i un cop arrenqui el bull, comproveu si el carbassó és cuit. Si és així, afegiu-hi les gambes i tapeu-ho. Deixar-ho 5 minuts i tanqueu el fogó.
Amb 30-40 minuts podeu tenir un suquet lleuger, hipocalòric, baix en greixos i sa.

40min

Notes

Emplatar-ho amb un plat fondu, si és vol servi amb el seu suc.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2522 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: