Xerris assecades
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tomàquets "xerri" (amb preferència varietat "pera")
- Sal
- Fines herbes
Utensilis
Paper de forn
Elaboració
Renta els tomàquets i escorre'ls.
Agafeu una plata pel forn i poseu-hi al fons un paper de forn (si no en teniu es pot fer sense, però després és de mal rentar)
Partiu els tomàquets pel mig, el tall ha de passar just al mig de la cua. És a dir, no ha de quedar el punt de la cua en un costat.
Poseu-los a la plata amb la part del tall mirant amunt. Empolsineu-ho amb les fines herbes a gust (segons us agradi més o menys fort) i si voleu també un polsim de sal.
Enforneu-ho amb el forn a 160-180º durant uns 15 m. després abaixeu la temperatura a 120-130ª per que es vagin deshidratant a poc a poc. Aneu vigilant, sobretot, si n'hi ha de mides diverses, ja que es couen abans i es cremarien. Quan la textura us sembli adequada al vostre gust, aneu-les traient.
Poseu-les en un pot de vidre i quan estiguin fredes, tapeu-lo i poseu-lo a la nevera. El podeu guardar més de 10 dies, si estan força deshidratades. Si no, es poden florir abans.
Tindreu un complement exquisit per a les amanides, tan pel gust com per donar color.
Notes
Són compatibles amb la majoria d'amanides fredes. Amb les que millor combinen és amb formatges frescos o de cabra.
Comparteix aquesta recepta: