Farinetes de blat de moro i baldanes de ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Quatre plats fondos
Un cassó gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les baldanes de ceba tallades a rodanxes, i un cop fregides, les reservem.
Seguidament, en un cassó amb brou de pollastre, fiquem la farina de blat de moro, i a foc baix anem remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir un puré de textura fina i homogènia.
Tot seguit, repartim les farinetes en els quatre plats fondos, afegim les rodanxes de baldana repartides pel damunt, i amb una cullera gran, afegim una mica de l'oli de fregir les baldanes, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

Aquesta recepta, a la meva família fa molts anys que la fem, concretament des de l'època de la post-guerra civil espanyola.
La recepta original es feia amb botifarrons de ceba i pinyons, però en l'actualitat es fa molt difícil trobar-ne, és per això que ara les faig amb baldanes de ceba.
Les farines de blat de moro, cigrons o faves, les podem trobar a les botigues de llegums.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se