Col farcida

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Es treuen les fulles més verdes de la col i es bull sencera en aigua salada durant 10 minuts. Passat aquest temps, es cola i es deixa refredar. Això es pot fer un parell d'hores abans per donar temps que es refredi. Es prepara el farcit barrejant la carn de les botifarres, la carn picada de vedella, el pa remullat amb llet, els alls i la ceba picats ben fins, la sal, el pebre i la nou moscada i l'armanyac. Es pasta béº. Quan la col sigui freda, s'elimina el tronxo central amb ajuda d'un ganivet i es posa la col en un bol gran. Es separen les fulles amb compte perquè no es trenquin fins a arribar al cor. Es posa una mica de farcit al centre i es tapa amb les fulles més immediates. Es torna a posar farcit i es torna a tapar amb les fulles. Es repeteix l'operació fins que la col estigui completament farcida. Es prem bé i amb molt de compte es col·loca la col en una cassola amb una mica d'oli, un ramet d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, llaurer, julivert, orenga…) i una tassa de brou. Es deixa coure a foc lent d'1,30 a 2 h. Una altra manera de coure-la és embolicar-la en paper d'alumini i posar-la al forn a 180º durant 2,30 h. Opcionalment, es poden pelar 8 pastanagues i 4 cebes, es tallen finament i s'afegeixen a la cassola perquè es coguin juntament amb la col.

3h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se