Farcellets de col farcits amb humus i cansalada
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit fulles de col grossa
- Aigua
- Sal
- Deu tires de cansalada fumada
- 800 grams de cigrons cuits
- La part blanca de vuit porros
- Oli d'oliva
- Farina
- Quatre ous batuts
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una paella gran
Una safata gran de porcellana
Una safata plana metàl·lica
Dos bols grans de vidre
Un batedor de varetes
Un drap de cotó gran
Una picadora elèctrica
Una espàtula de fusta
Una mànega pastissera sense el broc
Elaboració
Primerament, posem aigua i un polsim de sal en una cassola fonda, i fem bullir les fulles de col, fins que estiguin cuites, les retirem i les fiquem damunt un drap de cotó, damunt el marbre de la cuina, i deixem que refredin.
Seguidament, amb un ganivet fi, tallem les fulles de col tot retirant la part del tronxo, i en fem vuit rectangles.
Tot seguit, tallem els porros en rodelles, i els sofregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salpebrats, fins que estiguin ben fregits, i tot seguit els hi afegim la cansalada tallada a trossos ben menuts, ho remenem tot ben remenat, i ho fiquem en un bol de vidre. A part, agafem els cigrons, els passem per la picadora elèctrica, i quan ja els tenim fets una pasta, els afegim en el bol juntament amb els porros i la cansalada, ho remenem tot ben remenat, i amb aquesta farsa, omplim la mànega pastissera, i en el centre de les fulles de col, fem dues tires una mica gruixudes.
A continuació, enrotllem les fulles de col, dobleguem les puntes, les passem per farina i els ous batuts, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin daurats, i ja els podrem posar en una safata de porcellana, per servir-los a taula.
Comparteix aquesta recepta: