Parmentier de patata i bacallà gratinat
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig de patates
- La part blanca de quatre porros
- 500 grams de bacallà dessalat esqueixat
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- 100 grams de formatge ratllat
Utensilis
Una safata refractària
Uns estalvis
Una premsadora (passapurés)
Una cassola fonda metàl·lica
Una espàtula de fusta
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal, bullim les patates amb pell, fins que estiguin cuites, i un cop cuites, les deixem refredar.
Tot seguit les pelem, les passem per la premsadora, les fiquem a la cassola fonda, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros tallats a rodanxes juntament amb el bacallà dessalat i esmicolat, fins que tot plegat estigui ben fregit, ho afegim a la cassola amb les patates, i ho fiquem a foc baix, perquè es cogui tot plegat.
A continuació, amb el foc baix, afegim un got de nata líquida, corregim de sal, i hi afegim un polsim de nou moscada, ho remenem ben remenat, i tot seguit, ho fiquem a la safata refractària, ho repartim ben repartit, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: