Mongetes rogenques estofades amb cua i orella de porc
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de mongetes rogenques
- Tres litres d'aigua mineral
- Una cua de porc
- Una orella de porc
- Dos porros
- Una branca d'api
- Pebre negre en gra
- Oli d'oliva
- Una col mitjana
- Tres patates mitjanes
- Dues pastanagues
- Tres alls laminats
- Pebre vermell dolç
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana
Cinc plats fondos
Un cassó gran
Un colador
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, una branca d'api, un polsim de sal i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la cua i l'orella de porc, ben netes de pels, fins que estiguin cuites, i les reservem, tot guardant el brou de la cocció.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli, sofregim els porros picolats, fins que siguin transparents, i tot seguit, afegim les mongetes remullades el dia anterior, amb tres litres d'aigua i el brou de coure l'orella i la cua de porc.
Seguidament, deixem que arrenqui el bull, posem el foc a força mitjana, i deixem que vagin coent-se les mongetes.
A part, pelem les patates, les tallem en quadradets i les reservem.
Tot seguit, tallem la col en juliana i la reservem, juntament amb les pastanagues tallades a rodelles.
Quan l'orella i la cua ja són fredes, les tallem en trossos menuts, i ho reservem.
Tot seguit, quan les mongetes comencen a estar cuites, afegim: els trossos d'orella i de la cua, la col, la pastanaga i les patates, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tant les verdures com tot el conjunt ja és cuit.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig daurats, afegim una cullerada de pebre vermell dolç, ho remenem i ho afegim a la cassola fonda amb la resta d'ingredients, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem abocar a la sopera, i servir-ho a taula amb cinc plats fondos.
Comparteix aquesta recepta: