Púding de plàtans amb melindros i formatge
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit melindros
- Quatre plàtans
- Set ous
- Mig litre de llet sencera
- 300 grams de formatge tipus Philadelphia
- 150 grams de sucre
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- Vi de missa
- Caramel líquid de la marca Royal
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Una pudinera
Dos fulls de paper de diari
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Una safata plana de porcellana
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, en el fons d'un motlle per fer púding escampem el caramel líquid, i tot seguit esmicolem els melindros, els reguem amb el vi de missa, i tot seguit els cobrim amb els plàtans pelats tallats a rodanxes.
Seguidament, fem bullir la llet amb: el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la branca de canyella, i quan ja ha bullit, ho deixem refredar.
A continuació, retirem les pells i la canyella, afegim el formatge per untar i els ous, passem la batedora elèctrica, i tot seguit ho afegim en el motlle amb la resta d'ingredients.
Tot seguit, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel forn, hi posem el motlle al damunt, i omplim la safata fins a tres quartes parts del motlle amb aigua, i ho enfornem a 180º, uns quaranta cinc minuts, i quan clavem un escuradents i surti net, voldrà dir que ja és cuit, i ho deixem refredar en el marbre de la cuina, per ficar-ho seguidament a la nevera al menys una hora i ja ho podrem desclavar, el tallem en trossos d'un dit de gruix, i ja ho podrem servir a taula amb la safata de porcellana.
Comparteix aquesta recepta: