Tomàquets vermells farcits amb bolets, gratinats amb formatge
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un enciam tipus iceberg
- Deu tomàquets vermells de mida mitjana
- Un quilo de gírgoles fresques
- Quatre porros
- Sofregit de tomàquet (el trobareu ales meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Deu llesques de formatge per fondre ("tranxetes")
- Conyac
- Formatge ratllat
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata rectangular de porcellana
Un estri per fer boletes de fruites
Una paella gran
Elaboració
Primerament, tallem l'enciam iceberg en juliana molt fina, i la escampem per tota la safata de porcellana, fent un matalàs, i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir els porros i les gírgoles salpebrades, tot ben picolat fins que estiguin ben fregides, i afegirem mig cullerot de sofregit de tomàquet, un bon raig de conyac, i deixarem que redueixi.
A continuació, agafem els tomàquets, el hi tallem una mica la part de dalt, i amb l'estri per fer boles, els anem buidant amb molta cura de no foradar-los per sota.
Tot seguit omplim els tomàquets amb la farsa de bolets fins a dalt del tot, i seguidament els tapem , amb una llesca de formatge per fondre, espolsem una mica de formatge ratllat pel damunt, els posem a la safata refractària i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ratllat està daurat, i ja els podrem ficar a la safata de porcellana, damunt el matalàs d'enciam, i ja els podrem servir a taula si volem, com aperitiu.
Notes
Aquesta recepta, tant pot servir com a primer plat, un aperitiu, o com a guarnició.
Comparteix aquesta recepta: