Tomàquets vermells farcits amb bolets, gratinats amb formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una safata rectangular de porcellana
Un estri per fer boletes de fruites
Una paella gran

Elaboració

Primerament, tallem l'enciam iceberg en juliana molt fina, i la escampem per tota la safata de porcellana, fent un matalàs, i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir els porros i les gírgoles salpebrades, tot ben picolat fins que estiguin ben fregides, i afegirem mig cullerot de sofregit de tomàquet, un bon raig de conyac, i deixarem que redueixi.
A continuació, agafem els tomàquets, el hi tallem una mica la part de dalt, i amb l'estri per fer boles, els anem buidant amb molta cura de no foradar-los per sota.
Tot seguit omplim els tomàquets amb la farsa de bolets fins a dalt del tot, i seguidament els tapem , amb una llesca de formatge per fondre, espolsem una mica de formatge ratllat pel damunt, els posem a la safata refractària i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ratllat està daurat, i ja els podrem ficar a la safata de porcellana, damunt el matalàs d'enciam, i ja els podrem servir a taula si volem, com aperitiu.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, tant pot servir com a primer plat, un aperitiu, o com a guarnició.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se