Seitons en vinagre
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de seitons de mida gran
- Un got d'aigua
- Un got de vinagre blanc (de sidra)
- Tres alls ratllats
- Julivert picolat
- Una cullera de postre d'aigua oxigenada
- Oli d'oliva
10 racions
Utensilis
Una safata fonda de terrissa gran
Un atuell de plàstic rectangular
Un ratllador pels alls
Elaboració
Primerament, netegem els seitons els hi traiem el cap i l'espina central i els fem en dos filets. Tot seguit, en un atuell de plàstic fiquem: el got d'aigua, el got de vinagre i l'aigua oxigenada.
Seguidament, un cop tenim els seitons fets en filets, els fiquem amb la pell a sota, que els cobreixi tant l'aigua com el vinagre.
Anem fent capes de seitons fins arribar a omplir l'atuell, i ho fiquem a la nevera a macerar almenys unes cinc hores.
Passades les cinc hores, en una safata de terrissa fonda, fiquem l'oli d'oliva, i anem posant els filets de seitó amb la pell a sota, tot fent capes entrecreuades.
A cada capa, hi fiquem un all ratllat i un polsim de julivert picolat.
A cada capa de seitons fem el mateix, fins a arribar a esgotar els seitons.
Procurem que els seitons quedin coberts amb una capa d'oli, alls i julivert.
D'aquesta manera ja tenim els seitons per anar consumint a mida que els necessitem.
6h
Notes
Al fer els seitons en vinagre, fiquem una petita quantitat d'aigua oxigenada perqué siguin més blancs i la seva carn sigui més forta.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3461 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.