Un arròs a banda
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de arròs bomba
- 1 llamàntol de mes o menys mig quilo
- 4 gambes
- 2 nècores
- 2 cossos
- Uns talls de costelló
- Unes salsitxes
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- Oli de oliva
- Sal
- Fume't de peix
- Una sèpia
Elaboració
Posem una cassola al foc amb un raig de oli a escalfar
Mentrestant preparem el costellò a trossos i les salsitxes també a trossos
Un cop el oli calent, i fregim lleugerament el costelló i la salsitxa i retirem de la cassola
Seguidament i fregim una mica també la sèpia neta i tallada a trossos, recordem quan netegem la sípia guardar la salsa, és una part que du a dintre, que és de color marró,és una bosseta petita
Un cop fregida la sípia, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet
Si pot ser un sofregit fosc , millor.
Recordem a mig sofregit, afegir quan afegim el tomàquet, afegir la salsa de la sípia
Mentre es va fent el sofregit, posem un cassó al foc amb el fume't a escalfar
Preparem el llamàntol obert per la meitat al llarg
Un cop tinguem el sofregit fet, afegim el costellò i la salsitxa a la cassola i seguidament el arròs
Donem unes voltes fins que tot el arròs agafi el color del sofregit i afegim el fume't bullent
Sacsegem la cassola i quan porti uns cinc minuts de cocció, afegim els cossos,les gambes,les nècores i el llamàntol
Sacsegem be la cassola i tapem
Allarguem la cocció un quart de hora mes
Un cop fet això, prenem una plata i posem tots els crustacis a la plata i servim a taula, la cassola amb el arròs i la carn i els crustacis amb la plata
Comparteix aquesta recepta: