Cuixa de xai farcida

Per pasqua era costum de menjar el xai pasqual.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per al farciment:

6 racions

Utensilis

Un ganivet en forma de llança tubular.

Elaboració

Amb un punxo especial, farciu la cuixa amb la carn picada, la cansalada, les prunes i els pinyons, saleu i empebreu (si no teniu el punxo podeu desossar la cuixa i després de farcir-la, lligueu-la amb un cordill) unteu-la amb una mica d'oli i poseu-la al forn a 180º, uns 20 minuts fins que s'enrosseixi.
Després hi afegiu el porro, la ceba, la pastanaga, els alls i el llorer, hi afegiu un got d'aigua i un altre de vi.
Tapeu la plata amb paper d'alumini i ho deixeu al forn a 180º, uns 50 minuts més. Retireu el paper d'alumini i deixeu-ho dins el forn 15 minuts més, perquè la verdura agafi color.
Traieu la plata del forn i, un cop la cuixa freda, feu-ne talls, però amb compte de no desfer la carn.
Si no vos agrada trobar les verdures, les passeu pel colador xinès, reservant algunes verdures per al guarniment i aboqueu la salsa per damunt dels talls de carn.

1h 25min

Notes

Segons estigui farcida, desossada o no, podrem tallar-la de una forma o altre i la podem acompanyar amb cors de carxofes arrebossades.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se