Bavaroise de llima - llimona i xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Utensilis

Motllos per emplatar

Elaboració

Retallar la planxa de pa de pessic en 6 rodones del diàmetre dels motllos d’emplatar que es vagin a utilitzar. Folrar els motllos amb acetat i posar-los sobre una safata.
Rentar la llimona i la llima. Pelar-los amb un pela-patates amb compte de que no quedi res de blanc. Tallar la meitat en tires fines i l’altre meitat posar-les junt amb 200 ml de nata i el sucre en un cassó petit. Portar-lo a ebullició i quan arrenqui el bull, retirar el cassó del foc, tapar-lo i deixar infusionar 10 minuts.
Entretant, posar en remull, en aigua freda, 3 fulls de gelatina.
Colar la nata i afegir els fulls de gelatina ben escorregudes. Dissoldre be. Deixar refredar del tot i afegir el iogurt. Barrejar be i vesar la crema en els motllos. Deixar en el congelador al menys una hora.
Posar las tires del llimona i la llima reservades en un potet amb una mica d’aigua i deixar coure uns 10 minuts. Colar i reservar.
Hidratar els 2 fulls de gelatina restants.
Posar la xocolata trossejada en un bol. Escalfar la nata sense que arribi a bullir i incorporar-la al bol amb la xocolata. Deixar un parell de minuts i amb la ajuda de unes barnilles, desfer completament la xocolata. Incorporar la gelatina escorreguda. Remoure para que es dissolgui completament i deixar refredar.
Vesar la crema de xocolata en els motllos, per sobre de la de llima i reservar en la nevera al menys 4 hores per que qualli.
Desemmotllar amb compte i posar la bavaroise sobre els discos de pa de pessic. Decorar amb la pell de llima reservada o fruits vermells (groselles, mores ...).

Notes

També queda molt be fer aquestes postres en un gotet. Estalvia el enrenou dels motllos i la feina de desemmotllar ☺ Si ho feu amb format gotet el pa de pessic no fa falta.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se