Macarrons a la bolonyesa
Ingredients
- 320 g de macarrons
- 250 g de botifarra crua
- 250 g de ceba
- 600 g de tomàquet triturat
- 50 g de mantega
- 60 cc d'oli
- 100 g de formatge emmental ratllat
- 50 g de formatge parmesà
- Sal
- Suc de rostit (opcional)
Elaboració
Primer treiem la pell a la botifarra la fregim amb 30 cc d'oli, la tallem a trossets i l'esmicolem.
Tallem la ceba ben petita i la fregim amb l'oli de fregir la botifarra més la resta de l'oli.
Quan comenci a enrossir, afegim el tomàquet i el deixem fer durant uns 15 minuts.
A continuació afegim la botifarra esmicolada i ho deixem coure tot una estoneta.
Li podem afegie suc de rostit, així quedaran més gustosos.
Bullim els macarrons amb aigua i sal durant 15 minuts.
Els escorrem i afegim la mantega.
Barregem els macarrons amb la salsa i ja estan a punt de gratinar.
Li posem la meitat del formatge ratllat i uns trossets de mantega per sobre.
Els posem a gratinar durant 5 minuts.
També els podem servir sense gratinar.
Quan el servim posarem la resta del formatge en un bol perquè cadascú es posi el que vulgui.
Notes
Jo acostumo a guardar el suc de qualsevol rostit, congelat en forma de làmina. D'aquesta manera el puc utilitzar quan vulgui, tallant-ne un tros.
Comparteix aquesta recepta: