Xerris deshidratades
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tomàquets xerris
- Herbes aromàtiques a gust (fines herbes, orenga...)
- Sal i pebre
Elaboració
Renteu les xerris i deixeu-les assecar.
Partiu les xerris per la meitat. Taller passant el tall pel mig de la cua.
Poseu paper de forn en el fons d'una plata per anar al forn.
Poseu els tomàquets damunt el paper.
Empolsineu les herbes al damunt, sal i un xic de pebre
Poseu-ho al forn a 125-135º Deixeu 60-90 m. Controleu que es vagin assecant. Quan vegeu que comencen a rossejar, tanqueu el forn i deixeu refredar.
Les podeu guardar en un pot a la nevera o congelar-les.
Tindreu un gustós complement per les vostres amanides.
NOTA: El temps de cocció és aproximat. Dependrà de si els tomàquets són més o menys sucosos, que necessitaran més temps per deshidratar-se- A més, és qüestió de gustos que siguin més o menys dessecats.
Notes
Són molt adequats per molts tipus d'amanides: llegums, enciams, formatge...
És molt interessant aprofitar la temporada d'estiu per preparar-les i utilitzar-les en les estacions que no és el fruit de la temporada.
Comparteix aquesta recepta: