Lioneses de nata
Ingredients
- 150 g de nata per montar
- 2 cullerades de sucre
- 125 ml de llet
- 50 g de mantega
- 75 g de farina
- 2 ous grossos
- 100 g de xocolata negra
- Sucre llustre
Utensilis
Batedora per montar nata
Elaboració
Calenteu el forn a 190ºC dalt i baix.
Disposeu en un cassó la llet, la mantega, una culleradeta de sucre i una mica de sal.
Calenteu-lo a foc mig i quan comenci a bullir, afagiu-hi la farina tamissada tota de cop. Coeu-ho uns segons, remenant-ho amb una espátula de fusta, fins que es formi una bola de massa que es desenganxi de les parets del cassó. Aparteu-ho del foc, deixeu que perdi una mica la escalfor, i afegiu-hi els ous un en un, espereu a posar-hi el segons fins que el primer estigui ben integrat, sense deixar de remenar.
Poseu la massa en una maniga pastisera i formeu boletes damunt la safata del forn folrada amb paper de forn. Deixeu-ho coure uns 20 minuts, fins que estiguin ben hinflats i daurats. Retireu-los i deixeu-los refredar.
Bateu la nata i quan comenci a espessar, poseu-hi una cullerada de sucre i continueu baten fins a montarla.
Poseu la nata en una maniga pastissera amb broquet de punxes.
Feu un tall a les boletes i ompliu-les de nata amb la maniga pastissera.
Reserveu-les fins el momento de servir i a la nevera.
Notes
Quan el forn es posa dalt i baix, la safata s'ha de posar cap avall del forn, ja que la resistencia de dalt domina més.
Si teniu ventilador millor.
Comparteix aquesta recepta: