Flam d'ametlles
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Caramel:
- 100 grams de sucre per fer el caramel.
- Suc de llimona
Flam:
- 5 ous.
- 100 grams de sucre.
- 100 grams d'ametlla torrada mòlta.
- 3 dl de llet.
Elaboració
Caramel:
En una paella aboca el sucre, el suc de llimona, i deixa que es caramel·litzi.
Vigila que quedi daurat, perquè si s'enfosqueix massa queda amb un gust amarg.
Omple la base dels motlles amb el caramel i reserva.
Flam:
Preescalfa el forn a 160 graus.
En un bol aboca els ous, i el sucre.
Bat i seguidament afegeix la llet i l'ametlla mòlta.
Aboca la preparació als motlles i posa en una safata al bany maria.
El bany, maria ha d'estar prèviament calent.
Enforna durant uns 45 minuts.
Passats els 45 minuts, fes la prova de l'agulla.
Comparteix aquesta recepta: