Pastis d'arros i taronja
Es una recepte de postres d'ivern
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 200 g d’arròs 500ml de llet de soja 4 taronges 4 cullerades de mel 2 cullerades de sucre 50 g d’ametlla filetejada 1 ou 1 canó de vainilla 1 culleradeta de canyella
Utensilis
Un motllo
Elaboració
En un cassó poseu la meitat de la mel i la vainilla oberta al llarg. Afegim l’arròs i deixem que cogui a foc suau i remenant de tan en tan fins que absorbeixi la llet . Retireu-ne la vainilla, aparteu-ho del foc i deixeu-ho entebeir.
Renteu les taronges i les pelem i tallem la pela a dauets. Bateu l’ou, incorporem la canyella i l’ametlla i afegim l’arròs tebi i la pela de taronja i ho barregem be, tallem les taronges a rotllanes fines i les posem a una paella amb caramel que hem fet amb una mica d’aigua i la resta de mel. A mesura que caramel·litzin, poseu-les a un motlle de pastis amb un disc de paper de forn a la base. Posem una capa doble de rotllanes de taronja, aboquem la barreja de l’arròs i l’ou, ho aplanem amb una espàtula i ho posem al forn calent a 170 º 25 minuts. Un cop fred, desemmotlleu i el posem a una safata per servir, amb les rotllanes casquet al sobre i ho reguem amb mel.
Comparteix aquesta recepta: