Hummus

L'Hummus és un puré de cigrons que segons la zona pot variar, i és típic de la cuina de l'Orient Mitjà. Us explicaré com el faig.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

4 racions

Elaboració

En un got de batedora hi posem els cigrons prèviament escorreguts i passats per aigua per treure'n l'excés de conservant.
Posem les dents d'all: jo sempre els hi acostumo a treure el nervi interior perquè sigui més amorós a l'hora de fer la digestió.
Posem la tahina, o en el seu defecte, si no en teniu, el sèsam en gra (una culleradeta).
Expremem la mitja llimona, de manera que ens en quedi el suc, la culleradeta de comí mòlt, i la culleradeta de pebre vermell, i una mica d'oli d'oliva.
Opcionalment, podeu posar sal. Jo no li'n poso perquè els cigrons ja en porten i hem posat bastantes espècies.
Triturem tot, fins a quedar una crema pastosa i homogènia. La textura és normal.
És important tastar i rectificar, ja que les espècies us les he posat al meu gust, però pot ser que us agradi més una que una altra.
I, atenció amb el comí: és una espècie que déixa un gust que no a tothom li agrada.
Es serveix en un bol petit, amb una mica de pebre vermell i una mica d'oli. Més a baix t'indico idees per acompanyar.

15min

Notes

Pots deixar uns quants cigrons sense triturar per decorar, i ho pots acompanyar de pa torrat, o una opció molt bona, de crudités, per exemple: pastanaga, api.... Imaginació al poder.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se