Base per a croquetes
Categoria:
Tipus de plat: Croquetes
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ingredients per a la base de beixamel
Per a les croquetes:
- Dóna per a unes 30 croquetes
- 1 litre de llet
- 120 grams de mantega
- Una mica d'oli de gira-sol
- 200 grams de farina
- 200 grams de ceba
- Sal i pebre
- Nou moscada.
Per a l'arrebossat:
- Farina
- Ou batut
- Pa ratllat.
- Per a aquesta quantitat de pasta beixamel s'afegeix, 250 grams de pernil curat, o 250 grams de verdures, o 250 grams de bacallà, o 250 de pollastre, o 250 grams de tonyina, o 250 grams de xampinyons, o 250 grams de gambes, o 250 grams d'espinacs, o 250 grams de peix cuinat sense espina, o 250 grams de formatge ... Les combinacions són infinites.
Elaboració
Sofregeix la ceba, picada ben fina, amb l'oli de gira-sol i la mantega, fins que comenci a agafar color.
Afegeix els 250 grams de ...... allò que tu vulguis.
I sofregeix durant 1 minut.
Afegeix la farina, tamisada, salpebra i cou a foc suau durant uns 5 minuts, perquè no es noti el gust de farina.
Afegeix a poc a poc la llet i cuina amb foc suau, sense deixar de remenar.
Finalment, si cal, salpebra al gust, i afegeix la nou moscada.
Aboca el contingut de les croquetes en una safata plana i deixa refredar un dia a la nevera, així la massa tira més i es manipula millor.
Tapa amb paper film, perquè no s'assequi la superfície
Fes la forma de les croquetes i arrebossa en farina i ou, després passa per pa ratllat.
Deixa reposar una mitja hora les croquetes arrebossades i les fregeixes en abundant oli de gira-sol, ben calent, fins que estiguin daurades
Col·loca sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Perquè les croquetes no s'obrin en fregir-les, fregeix-les en abundant oli, a tandes de 6 a 8 croquetes perquè no es refredi l'oli. Es triga més, però s'aprofiten totes.
Si, un cop formades les croquetes, les deixes en una safata, una al costat d'una altra, sobre film transparent, les pots congelar sense que s'enganxin entre si. Després les pots guardar en una bossa i treu les que necessitis, cada vegada que les vagis a utilitzar.
Comparteix aquesta recepta: