Gratinat de porros
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sal
- 4 porros curts i gruixuts a 130 a 140 grams, millor sense la part verda fosca
- 100 grams de crema
- 1 cullerada de mostassa granulada
- Nou moscada recent molta.
- 100 grams de formatge comte o gruyère
- 1 safata plana apta per al forn
- Mantega per greixar la safata.
Elaboració
Bull abundant aigua i sal.
Mentrestant, neteja els porros i talla en trossos d'uns 2 cm d'ample, procura que quedin tots de la mateixa alçada.
Renta bé els trossos de porro en un t'amis.
Han de romandre compactes, no desintegrar-se en anells individuals.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Greixa la safata amb mantega.
Cuina els trossos de porro en aigua salada bullent durant 3 a 4 minuts, posa en el tamís, refreda amb aigua gelada, i escorre bé.
Finalment col·loca els trossos de porro a la safata greixada, de manera que quedin amb la posició a peu dret.
Barreja la crema i la mostassa amb sal i nou moscada.
Ratlla el formatge.
Posa la barreja de formatge sobre el porro ubicat a la safata.
Enforna el gratinat de porro al mig del forn, preescalfat a 180 graus, durant aproximadament 20 minuts o fins que prengui un color lleugerament marró.
Retira del forn i serveix de seguida.
Comparteix aquesta recepta: