Shakshuka
Ingredients
- 2 pebrots vermells i 2 de grocs
- 1 gra d'all
- 5 tomàquets grans, madurs (sencers i pelats)
- ½ culleradeta de coriandre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cebes blanques, grosses
- 2 cullerades de pasta d'harissa
- 1 cullerada de fulles de farigola fresca
- 1 grapat de julivert de fulla plana i coriandre
- 2 fulles de llorer
- 2 cullerades de sucre morè
- Pebre de caiena
- Alguns fils de safrà
- 8 ous
- Iogurt grec
- Pita o pa blanc, per sucar.
Elaboració
Talla les cebes en tires fines, renta els pebrots, treu les llavors i talla en tires d'una amplada de 2 cm.
Pica grosserament els tomàquets i les herbes i pica finament els alls.
Rosteix les llavors de coriandre en una paella sense greix, durant 2 minuts, afegeix l'oli d'oliva i les cebes i salta durant 5 minuts.
A continuació, agrega l'all, els pebrots, el sucre i les herbes i cuina a foc fort durant 10 minuts.
A continuació, afegeix els tomàquets, la pasta harissa i el safrà, assaona amb una mica de caiena, sal marina i pebre negre del molí.
Redueix el foc i cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
Per obtenir una consistència de salsa, afegeix una mica d'aigua de tant en tant.
Prova com està de gust, el gust ha de ser fort i picant.
Distribueix la salsa en 4 cassoles petites, escalfa i forma amb una cullera 2 pous, en cada pou fes lliscar 1 ou sencer.
Cobreixi i deixa escalfar a foc lent durant uns 10 minuts.
Posa les cassoletes directament sobre la taula.
Serveixi amb iogurt o crema de formatge, coriandre fresc i pa blanc per sucar.
Notes
Shakshuka és originari de Tunísia i és molt popular a tot l'Orient Mitjà, especialment a Israel. Allà s'ha convertit en un plat típic de l'esmorzar. I com que la cuina de Llevant està a punt de conquistar el món sencer, el Shakshuka arriba a les nostres taules com a esmorzar o per dinar.
Comparteix aquesta recepta: