Shakshuka

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Talla les cebes en tires fines, renta els pebrots, treu les llavors i talla en tires d'una amplada de 2 cm.
Pica grosserament els tomàquets i les herbes i pica finament els alls.
Rosteix les llavors de coriandre en una paella sense greix, durant 2 minuts, afegeix l'oli d'oliva i les cebes i salta durant 5 minuts.
A continuació, agrega l'all, els pebrots, el sucre i les herbes i cuina a foc fort durant 10 minuts.
A continuació, afegeix els tomàquets, la pasta harissa i el safrà, assaona amb una mica de caiena, sal marina i pebre negre del molí.
Redueix el foc i cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
Per obtenir una consistència de salsa, afegeix una mica d'aigua de tant en tant.
Prova com està de gust, el gust ha de ser fort i picant.
Distribueix la salsa en 4 cassoles petites, escalfa i forma amb una cullera 2 pous, en cada pou fes lliscar 1 ou sencer.
Cobreixi i deixa escalfar a foc lent durant uns 10 minuts.
Posa les cassoletes directament sobre la taula.
Serveixi amb iogurt o crema de formatge, coriandre fresc i pa blanc per sucar.

Notes

Shakshuka és originari de Tunísia i és molt popular a tot l'Orient Mitjà, especialment a Israel. Allà s'ha convertit en un plat típic de l'esmorzar. I com que la cuina de Llevant està a punt de conquistar el món sencer, el Shakshuka arriba a les nostres taules com a esmorzar o per dinar.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se