Cuixa de xai rostida amb salsa a la sàlvia

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Cuixa:

Salsa:

Elaboració

Cuixa:

Barreja bé, el vi i tots els ingredients fins al pebre.
Pinzella bé la cuixa de xai, amb la barreja preparada, tapa i reserva a la nevera durant 6 hores o marina durant la nit.
Treu la carn de la nevera dues hores abans de rostir-la.
Elimina 3/4 de la marinada, i sala la carn.
Barreja les patates amb la crema de fregir i la sal.
Preescalfa el forn a 240 graus
Posa la safata del forn, al centre del forn durant 5 minuts.
Afegeix la crema de fregir, agrega la carn i les patates, i salta durant 10 minuts.
Redueix la calor a 160 graus
Insereix el termòmetre de carn al punt més gruixut de la cuixa, de manera que no toqui l'os.
Rosteix la cuixa de xai, durant uns 50 a 60 minuts, o fins que la temperatura central senyali al termòmetre 65 graus.
Retira la carn, cobreix-la i deixa reposar durant 10 minuts abans de tallar-la.
Rosteix les patates durant 10 minuts més.

Salsa:

Bull el brou i tots els ingredients i els grans de pebre, fins que quedin 2 dl i ½ de líquid.
Passa el líquid, pel colador xino, i torna a bullir.
Retira el cassó del foc.
Barreja la mantega i la farina, i tot remena'n agrega petites porcions a la salsa, bat manualment amb el fuet, i cuina a foc lent durant uns 5 minuts
Condimenta amb sal i pebre al gust
La cuixa de xai es pot mantenir calenta a 60 graus, fins a una hora.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se