Verat al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

Elaboració

Demanem a la peixateria que preparin cada verat en dos filets, traient l'espina.
Els netegem bé traient les restes de vísceres que puguin quedar i els assequem per fora amb paper de cuina. Hi tirem per sobre un raig de llimona i salpebrem.
Tallem les patates a làmines fines.
Tallem a juliana la ceba.
En una safata que pugui anar al forn, hi posem un raig d'oli d'oliva, la ceba, 2 alls aixafats, la fulla de llorer. A sobre hi posem les patates i el tomàquet partit en 4 trossos.
Enfornem a 200 graus durant 30 minuts.
Retirem del forn, afegim el vermut blanc, i enfornem 10 minuts més.
Mentrestant preparem una picada amb els dos alls que resten, el julivert, els festucs, les anous i les ametlles (es pot fer només amb ametlles).
Hi afegim un bon raig d'oli i ho barregem bé, i ho tirem primer per sobre de les patates.
A continuació afegim els verats (amb la pell a sota), i tirem la resta de la picada per sobre.
Enfornem aproximadament entre 4-6 minuts a 180 graus.
Servir tot seguit.

1h

Notes

Els verats aporten una gran varietat de nutrients beneficiosos per l'organisme. Iode, vitamines B12, B6 i B3. Aporta 182 kcal. per cada 100 grams.
Recomano un bon vi blanc de la terra per acompanyar-lo.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se