Pèsols ofegats amb calamar farcit d'hortalisses
Ingredients
Per el calamar farcit:
- 4 calamars
- 2 carbassons
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Un pot de conserva de tomàquet triturat casolá
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Per els pèsols ofegats:
- 1 quilo de pèsols frescos si estem en temporada i si no congelats
- 1 ceba de Figueres
- 2 alls
- 1 fulla de llorer i 1 de menta
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Un got d’aigua
Elaboració
Del calamar farcit:
En una paella amb una mica d'oli hi posem la ceba i l'all triturat ben petit. Ho deixem enrossir.
Quan agafa color hi afegim el tomàquet. Ho salpebrem.
Passats uns 10 minuts hi afegim les hortalisses tallades ben petites.
Mentrestant tallem les cues dels calamars i les passem per una altre paella. Les reservem.
Quan ho tenim tot, netegem els calamars, els omplim i els tanquem amb un escuradents per tal que no besin.
Ho posem tot al forn a 160ºC fins que veiem que els calamars canvien de color que és quan hem de donar la volta als calamars.
Són uns 15 minuts de forn. Mentre es fan els calamars podem fer els pèsols ofegats per reduir el temps d'elaboració de la recepta.
Dels pèsols ofegats:
En una cassola de ferro amb tapa de vidre, hi posem una mica d’oli i la ceba ben trinxada i l’all a rodanxes. Ho salpebrem i deixem daurar a foc lent.
Quant la ceba està transparent hi afegim els pèsols desgranats. Ho remenem i hi afegim la fulla de llorer, la fulla de menta, la sal i el got d’aigua. Tapem la cassola i ho deixem bullir lentament durant uns 20 minuts, sacsejant la cassola de tant en tant.
Apaguem el foc, i ho tastem de sal.
Per acabar el plat:
En un plat posem una ració de pèsols i un calamar farcit per persona.
Comparteix aquesta recepta: