Bacallà gratinat amb muselina d'alls

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per el bacallà:

Per la muselina d’alls:

4 racions

Elaboració

Del bacallà:

En un cassó hi posem oli d'oliva verge amb els dents d'all pelats. Ho coem a foc molt lent sense que arribi a bullir l'oli. Passats uns 10 minuts hi afegim els lloms de bacallà dessalats.
Deixem els lloms uns 5 minuts perquè es confitin. Reservem els lloms de bacallà confitats.

De la muselina d’alls:

Deixem temperar l’oli de confitar el bacallà.
En el got de la batedora hi posem l'ou, una mica de sal, els alls confitats sense pell, una mica del oli de confitar el bacallà i les cullerades de llet.
Ho batem i hi anem afegint la resta d’oli fins aconseguir una mena maionesa lleugera.
Al final hi afegim la clara d’ou que tindrem muntada a punt de neu, ho barregem en compte,
per no abaixar-les i ho reservem a la nevera.

Per acabar el plat:

Posem els lloms de bacallà en una safata de forn i per sobre distribuïm un parell de cullerades de muselina. Introduïm la safata al forn que tindrem preescalfat a 180º amb el gratinador i ho deixem uns minuts perquè es gratini.
Finalment emplatem els lloms de bacallà amb la muselina d'all per sobre.
Sota el bacallà hi podem posar unes rodanxes de patata que hem cuit i reservat.

30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se