Trinxat de la Cerdanya amb botifarra negra
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de col d’hivern
- 400 g de patates
- 4 talls de cansalada viada gruixuts
- 200 g de botifarra negra
- Sal
- Oli d’oliva verge
- 2 dents d’all
Elaboració
Treiem les fulles menys tendres de la col. Netegem les fulles (que no quedi terra) i les tallem a trossos.
Pelem i netegem les patates, i les tallem.
En una olla, hi posem aigua i sal. Un cop l’aigua bull, hi fiquem els trossos de patata i ho deixem coure durant 15 minuts. Passat aquest temps, afegim a l'olla els trossos de col, un bon pessic de sal i que segueixi bullint durant 10-15 minuts més. Ho escorrem bé i ho reservem.
Mentre es fa la patata i col, en una paella gran fregim la cansalada tallada a trossets petits cansalada i la reservem.
En la mateixa paella i amb el mateix oli, fregim la botifarra negra tallada a trossos i sense la pell. La reservem.
Finalment, fregim els alls laminats.
Afegim a la paella la col i la patata ben escorregudes.
Amb una forquilla anem aixafant el que hi ha a la paella fins a obtenir una pasta homogènia.
Agafa alguns trossos de botifarra negra sense pell i aixefa’ls també dins la paella.
Ja podem ficar el trinxat en un motlle perquè sembli un timbal i damunt hi posem una rodanxa de botifarra negra.
Comparteix aquesta recepta: