Filet de salmó amb gorgonzola i bolets
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de filet de salmó
- 1 cullerada de farigola de llimona
- 2 cullerades de suc de llimona
- 10 grams de bolets secs barrejats
- 500 grams de bròquil
- 200 grams de xampinyons o bolets d'ostra
- 2 escalunyes
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 50 ml de brou vegetal
- 50 ml de vi blanc, sec
- 100 grams de formatge blau gorgonzola
- 1 grapat de julivert
- 2 cullerades de pasta de tomàquet amb alfàbrega
- Pebre i sal
- 250 grams de tallarines gruixudes.
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Assaona el filet de salmó amb la farigola i el suc de llimona.
Remulla els bolets amb 150 ml d'aigua bullent.
Talla el bròquil a, remets.
Talla els bolets a trossos d'una mida al teu gust.
Pica les escalunyes ben fines.
Escalfa l'oli i sofregeix les escalunyes fins que prenguin un to vidriós.
Agrega els bolets escorreguts i cuina uns 5 minuts més.
Desglaça amb el brou vegetal, l'aigua de remulla els bolets i el vi.
Dissol el formatge a la salsa anterior i assaona amb la pasta de tomàquet, julivert, l'alfàbrega i espècies.
Posa 2 cullerades d'aquesta salsa en una safata refractaria.
Col·loca el salmó, al damunt.
Afegeix 4 cullerades de salsa sobre el salmó i deixa coure durant 10 minuts a foc màxim.
Posa els remets de bròquil a la salsa i deixa coure a foc suau fins que estiguin al dente.
Torna a tastar de nou i assaona si fos necessari.
Cuina la pasta fins que estigui al dente.
Serveix el salmó acompanyat de les verdures, salsa de gorgonzola amb bolets i tallarines.
Comparteix aquesta recepta: