Xampinyons farcits
Ingredients
- 10 xampinyons (mida mitjana)
- 400 grams de pèsols (en conserva)
- 1 cullerada de mantega
- 1 ceba (petita)
- 1 gra d'all
- 2 llesques de pernil (cuit)
- 100 grams de formatge doble crema
- 2 rovells d'ou
- 1 polsim de sal i pebre
- 1 polsim de nou moscada
- 2 tiges de julivert
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç.
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Escorreu els pèsols en un tamís.
Reserva el líquid.
Pela les cebes i el gra d'all, talla a daus fins i fregeix en una mica de mantega fins que transparenti.
Talla el pernil a daus fins.
Renta el julivert, espolsa, separa les fulles de les tiges i pica finament.
Treu el peduncle dels bolets, renta breument i eixuga sobre paper absorbent de cuina.
Barreja els rovells d'ou amb el formatge cremós i agrega els pèsols, la ceba, l'all, el julivert i els cubs de pernil.
Assaona amb sal, pebre i nou moscada.
Farceix els barrets dels xampinyons amb la massa preparada, espolsa pebre vermell pel damunt de la farsa, col·loca en una safata ben greixada amb mantega per anar al forn, ben greixada, aboca una mica de brou i cuina al forn durant 10 minuts.
Aquests xampinyons combinen molt bé acompanyant un puré de patates.
Comparteix aquesta recepta: