Gratinat de patates amb porro i bolets, ceps
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Gratinat:
- 1 kg de patates farinoses, tallades en rodanxes d'uns 5 mm de gruix
- 2 pastanagues
- 300 grams, de porro, tallat a la meitat, i en tires fines
- 20 grams de bolets ceps secs, remullats amb aigua ben calenta, escorreguts (reserva l’aigua de remull)
- 120 grams de formatge Gruyère, ratllat
- 2 dl de nata
- Un polsi de nou moscada
- ½ culleradeta de sal i pebre.
Amanida:
- 1 cullerada i ½ de vinagre de sidra
- 2 cullerades d'oli de llavors de carabassa
- ½ cullerada de llavors de rosella, rostides.
- Sal, pebre, segons calguin
- 150 g d'enciam de fulla, per exemple, escarola, a trossos
- 2 cullerades de llavors de carabassa.
Elaboració
Gratinat:
Barreja les patates, el porro, els bolets i la meitat del formatge Gruyère i escampa, al fons de la safata per gratinar.
Condimenta la crema i aboca al damunt de la barreja anterior.
Espolsa la resta del Gruyère al damunt.
Gratina, al mig del forn preescalfat a 180 graus aproximadament durant 1 hora.
Amanida:
Barreja el vinagre i tots els ingredients fins a incloure el pebre.
Amaneix l'enciam amb la salsa just abans de servir.
Espolsa les llavors de carabassa per sobre.
Serveix l'amanida amb el gratinat.
Comparteix aquesta recepta: