Hamburgueses d'ou
Ingredients
Per a 10 hamburgueses:
- 10 ous
- 5 llesques de cansalada
- 5 llesques de formatge cheddar
- 5 fulles d'enciam
- 5 tomàquets xerri
- 1 cullerada de sèsam blanc
- 1 cullerada de sèsam negre
- Sal
- Pebre
- 10 broquetes de fusta.
Elaboració
Preescalfa el forn a 220 graus.
Col·loca les llesques de cansalada sobre una fulla de paper de forn, coberta amb una altra full, i cuina al forn durant uns 15- a 20 minuts fins que quedin cruixents.
Escorre les llesques sobre paper de cuina i talla per la meitat.
Bull els ous en aigua durant 10 minuts.
A continuació, els refredes, peles i talles per la meitat.
Neteja l'enciam, tria les fulles més delicades, renta i asseca.
Renta els tomàquets, talla per la meitat i retira la tija.
Talla les llesques de formatge a la mida de la meitat dels ous.
Condimenta la part inferior dels ous amb sal i pebre, col·loca al damunt l'enciam, el tomàquet, la cansalada i el formatge, posa a sobre la meitat superior de l'ou i fixa tot amb una broqueta de fusta.
Per evitar que els ous es tombin, de la safata de servir, pots aplanar la meitat inferior de l'ou amb un ganivet.
Barreja les llavors de sèsam blanc i negre i decora els ous amb elles.
Per descomptat, també pots fregir la cansalada a la paella.
Però em sembla més pràctic al forn perquè el greix no esquitxa i la cansalada no es torna negre tan ràpidament.
Comparteix aquesta recepta: