Sushi. Makis de salmó, pas a pas
Categoria:
Tipus de plat: Sushi
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 g d'arròs de Pals
- 200 g de salmó fresc
- 6 làmines d'algues nori
- 100 ml de Vinagre d'arròs
- Sal marina
- Sucre blanc
- Salsa de soja
Utensilis
Cal disposar d'una esterilla de canya que venen a qualsevol supermercat que disposi d'una secció de productes per fer sushi
Elaboració
Sushi de salmó per a 40 ut aprox.
Arròs:
Esvandir l'arròs cru unes 7 vegades dins un cassó ajudant-nos d'un colador. Bullir l'arròs durant 10 minuts a foc baix dins un cassó tapat. Apagar el foc i deixar reposar uns 15 minuts. Escorre l'arròs sense esbandir.
Escalfar en una paella 6-7 cullerades soperes de vinagre d'arròs, 3 culleradetes de sucre i una culleradeta de sal, fins que quedi ben dissolt i ho barregem amb cura amb l'arròs.
Preparació:
Humitejar dos segons les fulles d'algues nori per a cada cara dins un plat fondo amb aigua mineral i estendre les algues sobre una esterilla de canya. Seguidament amb l'ajuda d'una espàtula estendre l'arròs sobre les fulles de nori formant una capa fina. Cal tenir cura que la humitat de la fulla sigui adequada perquè se'ns agafi bé l'arròs: ni massa humida ni massa seca. Tallarem el salmó cru a tires d'1 cm x 1cm aprox, que prèviament haurem congelat un mínim de 24h. Estenem les tires de salmó sobre la capa d'arròs i ho enrrotllem tot plegat amb l'ajuda de l'esterilla fins a formar un bracet. Quan ja estigui format el guardem a la nevera perquè agafi prou consistència per tallar-lo i anem fent la resta de bracets (5 o 6 ut). Finalment es tallen els bracets amb un ganivet de xef amb cilindres de 2 cm de gruix aprox.
Es serveix en una safata acompanyat de salsa de soja.
Notes
A mi m'agrada acompanyar el sushi amb una bona cervesa negra.
Comparteix aquesta recepta: