Croquetes de bolets

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Croquetes:

Empanat:

4 racions

Elaboració

Remulla els bolets porcins en aigua, neteja els bolets del dia i talla a rodanxes, a daus o com més t'agradin.
Renta i pela la ceba, talla a daus fins, sofregeix en una paella i cuina a foc molt lent fins que la ceba estigui caramel·litzada.
Agrega els bolets, cuina fins que estiguin tous i reserva.
Fon la mantega en la mateixa paella, agrega la farina i deixa coura uns minuts, salpebra al gust.
La farina no s'ha de daurar, de manera que deixa coure a foc lent.
Afegeix els bolets reservats i remena bé.
Agrega el brou de verdures i cou a foc lent fins que espesseixi.
Agita regularment.
Afegeix la llet i continua cuinant a foc lent, tot remenant fins que es formi una massa relativament ferma.
Deixa refredar la mescla, preferiblement a la nevera, d'un dia per l'altra.
Per formar les croquetes es formen boles d'una mida de pilota de golf, que se li dóna una forma allargada, d'uns 10 cm i 4 cm d'amplada.
Passa la croqueta per la farina, després l'ou batut, i finalment pel pa ratllat.
Ara congela les croquetes.
Aquest és un pas important, sense congelar, les croquetes en fregir-les s'obriran!
Fregeix les croquetes a una temperatura aproximada de 180 graus.
No fregeixis gaires croquetes al mateix temps, sinó, la temperatura de l'oli, baixarà massa i les croquetes absorbeixen massa oli.
Escorre al damunt de paper absorbent de cuina.

Notes

Si t'agrada pots aromatitzar, la massa, amb una mica de nou moscada, i una mica de formatge parmesà ratllat.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se