Gambes amb salsa cremosa de safrà i arròs
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 gambes (vermelles)
- ½ culleradeta de Sambal Oelek
- ½ dl de vi blanc
- 1/2 pastilla de brou vegetal
- 2 culleradetes de salsa de soja
- 1 culleradeta de farina de blat
- 2 bossetes de safrà (mòlt)
- 1 ceba petita
- 1 cullerada de mantega
- 250 ml de crema per cuinar
- 400 grams d'arròs per risotto
- Oli d’oliva
- Sal i pebre per a condimentar.
Elaboració
Cuina l’arròs en aigua salada segons les instruccions del paquet.
Pica finament la meitat de ceba i deixar de banda.
Col·loca les 8 gambes en un bol petit.
Afegeix 2 culleradetes de salsa de soja i ½ culleradeta de Sambal Oelek, condimenta amb sal i pebre i barreja bé.
Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella i salta breument les gambes marinades i deixa de banda.
Fon ½ culleradetes de mantega a la mateixa paella i cou la ceba picada.
Desglaça amb ½ dl de vi blanc.
Afegeix ½ pastilla de brou de verdures i les 2 bossetes de safrà.
Agrega 250 ml de crema de cuina, 1 culleradeta de maizena i deixa bullir.
Afegeix les gambes de nou a la salsa i deixar escalfar breument.
Serveix l’arròs cuit amb la salsa i les gambes abans que es refredin.
Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.
Notes
Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.
Comparteix aquesta recepta: